KISPESTI KISSZÍNHÁZ
Menü
 
Előadások, fellépések képei

A női partőrség szeme láttára (2014.május)

Máli néni (2013.január)

Liliom a Moson Megye Színjátszó Találkozón

Liliom (2012.január)

Stúdiós fellépés a KÖKI-ben

Kispesti Majális (2011)

Faroktól fölfelé a Magyar Művek Szemléjén


Faroktól fölfelé (2011.január)

2010. március 15.

Moliére: A fösvény szereplői

A fösvény (2010.január)

Kispesti Majális (2009)

Bemutatkozó műsor (2008.december)

 
Bemutatkozás

 

 Üdvözlet Minden Kedves Látogatónknak!

 A  Kispesti Kisszínház nevű független, hobbi színházi társulat 2008. októberében alakult meg, mely mára már repertoárszerűen játszott produkciókkal dolgozik.

 Társulatunk évadonként minimum egy új bemutatóval jelentkezik és a műsoron lévő produkciókból 10-15 előadást játszik egy évadban összesen. Ha van lehetőség többre és a társulat is tudja vállalni, akkor természetesen több előadást is tartunk, de általában a havi egy játék mindig meg szokott lenni. Az első, 2010. január 10-i bemutatónk óta, 2017. decemberben már a Nyolcvanharmadik egész estés előadást tartottuk.

 Fő profilunk a prózai színjátszás, bár időnként vállalunk rövid, zenés fellépéseket is, de fontosnak tartjuk a drámairodalom prózai műveinek színpadra állítását, melyekből idővel széles közönséget kiszolgálni tudó repertoárt kívánunk kialakítani.

 Mint sok más társulat, mi is szeretnénk egy állandó jelleggel működő színházi műhelyként rendszeresen és hosszútávon játszott produkciókat bemutatni, melyek az amatőr színjátszás iránt érdeklődők részére igazi színházi pillanatokat, színvonalas szórakozást nyújthatnak.

 Társulatunkba meghallgatások alkalmával lehet jelentkezni és bekerülni. Általában évad elején, időnként viszont évad vége felé is szoktunk tartani egy-egy meghallgatást, készülvén az új évadra.

 Állandó kérdés felénk, hogy "mi a helyzet a gázsival?", ezért itt ki kell térnünk arra is, hogy mivel ilyen irányú, elegendő bevétellel és egyéb támogatással nem rendelkezünk, nincs garantált fellépti díj, gázsi, de ha esetleg olyan bevételünk van, akkor kisebb összegeket igyekszünk visszaforgatni, a költségeink fedezetére levont összegek után. Továbbá, hogy egyáltalán a mai világban létezni tudjunk, mi magunk fizetünk havi tagdíjat, amiből a működésünket finanszírozzuk. A havi tagdíj fizetése a tagság alapfeltétele társulatunkban.

 Fontos a HOBBI kifejezés, ugyanis társulatunk minden tagja a mindennapos élete, iskolája, munkája mellett foglalkozik a színjátszással. Bármennyire is szeretnénk, a mai világban arra sajnos nincs lehetőség, hogy bárkinek is fizetést adó, főállású színész státuszt ajánlhassunk. Ugyanez vonatkozik a színházi munkát keresők érdeklődéseire is. Hivatalosan amatőr státuszú társulat vagyunk, ebből adódóan senkinek nem tudunk sem rész-, sem teljes munkaidős, sem megbízási díjas munkát felajánlani.

 Eddigi munkánkról egy kis összefoglaló:

 A 2008/2009-es, első évadban a társulatépítésen és a belső képzésen volt a hangsúly, mely időszak alatt felkészültünk arra, hogy egész estés előadásokkal is tudjunk foglalkozni. Közben 2008. decemberében megtartottuk Bemutatkozó előadásunkat, amikor is először láthatott bennünket a közönség.

 Majd 2009. május 1-én a Kispesti Majálison léptünk fel félórás musical-összeállítással, mellyel nagy sikert arattunk. Aztán még 2009. júniusában a kispesti Polgármesteri hivatalban volt egy rövidebb, prózai összeállításunk, melyet ugyancsak nagy tetszéssel fogadta a hivatal dolgozóiból álló közönség. Aztán még 2009. karácsonyán egy budapesti átmeneti szálló igazgatójának felkérésére adtunk egy karácsonyi műsort is, mely nagy örömet szerzett az ott lakóknak

 A 2009/2010-es évad legfőbb szakmai programja első, egész estés előadásunk, Moliére: A fösvény c. vígjátékának megvalósítása volt, melynek bemutatójára 2010. január 13-án került sor. Ezt az előadás 12 alkalommal tudtuk játszani.

 Még ebben az évadban, a KMO Művelődési Ház felkérésére a 2010. március 15-i, a kispesti, kerületi ünnepi műsort is társulatunk mutatta be a Forgatag táncegyüttes közreműködésével.

 A 2010/2011-es, harmadik évadunk új produkciójaként egy magyar, kortárs vígjátékot választottunk, Pozsgai Zsolt: Faroktól fölfelé c. komédiáját, melynek bemutatója 2011 januárjában volt, mely előadásunk a Magyar Szín-Játékos Szövetség által megrendezett X. Magyar Művek Szemléjén országos Bronz minősítést kapott a szakmai zsűritől.

 2011. május 1-én ismét a Kispesti Majálison léptünk fel félórás zenés összeállítással, mellyel nagy sikert arattunk.

 Az új produkció bemutatója után egy több hónapos színésztréningbe kezdtünk, melyet Atlasz Gábor pantomimművész vezetett társulatunk részére.

 A 2011/2012-es évad Molnár Ferenc: Liliom című műve köré összpontosult, hiszen új produkciónkat e darabból mutattuk be 2012. januárjában. Előadásunk a 2012. májusában megrendezett XXII. MOSON MEGYE SZÍNJÁTSZÓ TALÁLKOZÓ-n Országos EZÜST minősítést nyert el, Fülöp Tamás az előadásban játszott Ficsur szerepért SZÍNÉSZI, valamint Cserkó Zsolt, a produkció rendezőjeként RENDEZŐI díjat kapott.

 Továbbá komoly elismerés számunkra, hogy Máté Bernadett színjátszónk, a 2008-2012 között, társulatunkban eltöltött idő és itt végzett munkája alapján, valamint a 2011/2012-es évadban, Liliom című előadásunkban játszott Juli szerepével a Pesti Magyar Színiakadémia vizsgabizottsága előtt sikeres gyakorlati, majd elméleti vizsgát tett, mellyel Színész II. szakmai bizonyítványt kapott, így társulatunk első, saját nevelésű színészévé válva ezzel.

 A 2012/2013-as, ötödik évad új bemutatójaként - az előző évad drámai játéka után ismét egy könnyedebb előadással - Füst Milán: Máli néni című vígjátékával készültünk, melynek Premier-előadása 2013. janárjában volt.

 A 2013/2014-es, hatodik évadunk a társulat létszámbéli változásából adódóan, új tagjaink, a már futó előadásainkba való beállásával indult, hogy tovább tudjuk játszani produkcióinkat. Új előadásként Békés Pál: A női partőrség szeme láttára című komédiájával kezdtünk el foglalkozni 2013. decemberében,  melynek bemutatóját 2014. májusában tartottuk.

 A 2014/2015-ös évadban nem mutattunk be új produkciót, ehelyett inkább már meglévő, és folyamatosan játszott előadásainkra koncentráltunk, hogy mind Budapesten, mind pedig országosan egyre több helyen tudjuk őket bemutatni.

 A 2015/2016-os évad elsősorban a Liliom és a Máli néni című előadásaink budapesti és vidéki helyszínű vendégelőadások megtartásával telt.

 A 2016/2017-es évadot ugyancsak Liliom és Máli néni produkcióink vendégelőadásai megtartásával kezdődött, mindemellett Oscar Wilde: Bunbury (avagy szilárdnak kell lenni) című komédiájából készülő új produkciónkkal foglalkoztunk, melynek bemutatója 2017. január 14-én volt a Kispesti Vígadóban.

  A társulat 2017. december 31-el befejezte tevékenységét.

 

 
Előadásaink
 
Archívum
 


 
Életképek

Partőrség próba (2014.március)

Liliom próba (2011.december)

Atlasz Gábor tréningsorozata (2011)

Próbán (2010. okt.)

Második születésnap (2010)

Osonó tréning

Próbák után

Próbán (2009.okt.)

Első születésnap (2009)

 
Társulatok Honlapjai
 
Letölthető szövegkönyvek
 
Partnereink, Támogatóink